Wat is een Virtual Assistant – alles wat je moet weten

Waarschijnlijk denk je er over na om zelf ook een Virtual Assistant (VA) te nemen. Je bent namelijk met een reden bij dit artikel terecht gekomen. Omdat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat rondom het inhuren van een VA is het tijd om hier wat dieper op in te gaan. Door dit artikel goed door te nemen weet je precies wat een VA doet en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een goede virtuele assistent.

De betekenis van de Virtual Assistant

Goed, wat is een Virtual Assistant of Virtuele Assistent eigenlijk? Een goede Virtual Assistant is iemand die allerlei ondersteunende diensten aanbiedt aan ZZP’ers en bedrijven om te helpen bij het runnen van een onderneming. Zoals je aan de naam kunt zien vinden deze werkzaamheden volledig online plaats. De meeste digitale assistanten werken dan ook van huis uit. De Virtuele Assistent kan je onder andere helpen met de onderstaande werkzaamheden:

  • Het uitvoeren van de administratieve werkzaamheden
  • Het bellen van klanten of prospects
  • Het onderhouden van de social media kanalen
  • Het organiseren van evenementen of vergaderingen

Een groot voordeel van een Virtuele Assistent is dat je in staat bent om het jezelf een stuk makkelijker te maken. De Virtuele Assistent is vaak erg flexibel. Dit zorgt ervoor dat je die persoon kunt inschakelen op een moment dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Daar komt bij dat een Virtual Assistant volledig locatie-onafhankelijk is. Dit maakt het mogelijk om snel werkzaamheden uit handen te geven. Het is nu eenmaal niet noodzakelijk om de persoon in kwestie naar het kantoor te laten komen.

Kies jij ook voor een Virtual Assistant?

Met een Virtuele Assistent weet je zeker dat je echt alles uit jouw onderneming kunt halen, zonder dat je zelf teveel hooi op de vork hoeft te nemen. Blijf zeker even hangen op deze site als je nog meer te weten wilt komen over de voordelen van een VA. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn die ik je te bieden heb? Wees dan niet bang om even contact op te nemen, ik help je graag verder.