Vandaag de dag is er steeds meer behoefte aan ondersteuning op afstand. Nu meer en meer mensen vanuit huis werken, zie je dat digitale diensten sneller dan ooit in opkomst zijn. Dit geldt dan ook voor de diensten van een freelance personal assistant. Deze virtual assistant is in staat om je op verschillende manieren bij te staan in specifieke werkzaamheden. Dit komt dan ook met een aantal duidelijke voordelen. Dit zijn 5 redenen om voor een freelance personal assistant te gaan:

#1: Wegnemen werkdruk

Logischerwijs neemt een personal assistant een hoop werkdruk weg. Jouw personal assistant zorgt er namelijk voor dat bijvoorbeeld telefoontjes worden opgenomen, een planning wordt bijgehouden of de boekhouding is voorbereid. Al met al ben je dan zelf in staat om je meer op ‘belangrijkere’ zaken te richten. Werkzaamheden waarin jijzelf echt gespecialiseerd bent.

#2: Snellere groei bedrijf realiseren

Wanneer je met een freelance personal assistant werkt, schiet de productiviteit van het bedrijf de lucht in. Je werkt als geheel namelijk een stuk efficiënter. Iedereen doet waar hij of zij goed in is. Als geheel krijg je dan meer gedaan in een kortere tijd. En dus ga je hierdoor op een kortere termijn een snellere groei realiseren. Dit gaat dan weer gepaard met een hoop directe andere voordelen.

#3: Geen werkplek nodig

Voor veel werkgevers misschien wel het grootste voordeel is het feit dat je geen werkplek hoeft in te richten voor deze freelance personal assistant. Als virtual assistant verlopen de werkzaamheden namelijk gewoon van een afstandje. Dit scheelt weer een hoop extra kosten aan materialen. Bovendien hoef je het kantoor niet uit te breiden of te schuiven met mensen op locatie. Een prettige bijkomstigheid die voor veel werkgevers de doorslag geeft.

#4: Flexibel werken mogelijk

Aangezien het hier om een freelance personal assistant gaat, is deze in staat om jou flexibel bij te staan in de werkzaamheden. Stel dat je het de ene week bijvoorbeeld ineens een stuk drukker hebt dan normaal. Dan is het mogelijk om meer uren gebruik te maken van de personal assistant. En in een week waarin het dan juist weer wat rustiger is, geldt het tegenovergestelde. Zo maak je maximaal gebruik van de flexibiliteit van een personal assistant. Je betaalt niemand onnodig door, terwijl er eigenlijk minder dan bijvoorbeeld de afgesproken 40 uur te doen is.

#5: Meer plezier in het werk

In de praktijk blijkt vaak dat het inhuren van een personal assistant voor meer plezier in het werk zorgt bij ondernemers. Ze hoeven zich namelijk niet meer met randzaken bezig te houden die ook prima uitbesteed kunnen worden. Door zich echt te richten op dat waar ze goed in zijn, hebben ze het op dagelijkse basis veel meer naar hun zin. Op de lange termijn heeft dit uiteraard alleen maar positieve effecten tot gevolg. Heb je momenteel dus het idee dat veel werkzaamheden beter bij een freelance personal assistant ondergebracht kunnen worden? Dan is dit het moment om actie te ondernemen!