Ben je al een tijd lang op zoek naar een freelance zzp assistent maar weet je niet wat je hier precies van moet verwachten? Maak je dan geen zorgen, in dit artikel laat ik je namelijk zien wat een freelance zzp assistent is en wat de voordelen zijn die je van deze persoon kunt verwachten. Door dit door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Wat is een freelance zzp assistent eigenlijk?

Zoals je wel aan de term zelf kunt zien is een freelance zzp assistent een speciale assistent die jou met alle mogelijke soorten taken kan helpen. Het gaat hier met name om taken die zien op een goede bedrijfsvoering zoals de administratie bijhouden of het contacteren van klanten. In tegenstelling tot een bureau met virtuele assistenten werkt de zzp assistent volledig zelfstandig, er staat geen baas boven de persoon in kwestie.

Belangrijkste voordelen van een zzp assistant

Nu je wat meer weet over de betekenis en functie van de zzp assistant is het noodzakelijk om even in te gaan op de voordelen die een freelance zzp assistent te bieden heeft voor jouw onderneming of organisatie. Om het wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Je hebt meer controle over de assistent zelf

Kies je voor een freelance zzp assistent dan ben je altijd voorzien van de volledige controle over de persoon met wie je samenwerkt. Je kunt een freelance zzp assistent kiezen die precies de kennis en ervaring heeft die voor de betreffende taken vereist zijn. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een persoon nodig hebt om je te helpen met een project waarvoor bepaalde vaardigheden vereist zijn. Doordat je rechtstreeks met de persoon in kwestie in gesprek bent zie je gelijk of diegene bij je past.

  • Je groeit naar de zzp assistant toe

Wanneer je enige tijd met een freelancer werkt ben je na een tijdje gewend geraakt aan de stijl van werken en de soorten taken die hij of zij voor je kan verrichten. Dit maakt het voor de freelancers mogelijk om tijd te investeren in bepaalde zaken om je nog beter te helpen. Je kunt je verwachtingen rechtstreeks aan hem of haar duidelijk maken. Hierdoor ontwikkel je een erg stabiele werkrelatie.

  • Een freelance zzp assistent is relatief goedkoop 

In de meeste gevallen kost het werken met een freelancer je veel minder geld dan met een bureau vol met virtuele assistenten VA. Freelancers hebben een lagere overheadkosten. Ze hebben nu eenmaal geen kantoorkosten die ze moeten bekostigen.

Indien je zelf op zoek bent naar een zzp assistant dan sta ik klaar om je hiermee te helpen. Als freelance zzp assistent ben ik inzetbaar voor alle mogelijke ondersteunde werkzaamheden voor jouw bedrijf, instelling of organisatie. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan zeker even contact met mij op, ik leg het je graag uit.