Freelance Debiteurenbeheer wat zijn nou de voordelen van het uitbesteden van je debiteurenbeheer.
En wat houdt debiteurenbeheer nou precies in. Hier gaan we in dit artikel dieper op in.

Wat is Debiteurenbeheer
Elk bedrijf is gebaat bij een goed en nauwkeurig debiteuren beheer. Debiteuren moeten op tijd een factuur ontvangen met duidelijke informatie hoe ze moeten betalen en voor welke datum.
Nadat de facturen verstuurd zijn, is het zaak bij te houden of de betalingen voor de facturen ook binnen de gestelde betalingstermijn worden ontvangen.
Zodra de betalingstermijn is verstreken moet er telefonisch op schriftelijk contact opgenomen worden met de debiteur.
In veel gevallen is er namelijk een reden dat de factuur (nog) niet is betaald.

Veel voorkomende redenen zijn :

 • factuur niet ontvangen
 • niet eens met de inhoud van de factuur
 • (tijdelijk) cashflow probleem
 • hanteren van een andere betalingstermijn.
 • Een goed contact met je klant/debiteur is van essentieel belang. Je hebt immers als bedrijf moeite gedaan om een klant binnen te halen.
  Nog belangrijker is het om deze klant dan ook te behouden. Ik snap dat je het als vervelend ervaart met de klant contact op te nemen over wanneer je betalingen mag verwachten.
  Hier kan LDAssist je zeker mee helpen.
  Er word alles gedaan om de goede relatie te behouden en LD Assist zal de debiteuren altijd vriendelijk benaderen.
  Mocht het toch gebeuren dat een debiteur na herhaaldelijk contact alsnog niet betaalt, kan als uiterste poging een incassobureau worden ingeschakeld.

Waarom debiteurenbeheer
Zo! Nu we weten wat debiteurenbeheer inhoud gaan we kijken waarom het voeren van goed debiteurenbeheer noodzakelijk is.
Als bedrijf stop je veel energie in je core business namelijk het leveren van diensten of producten.
Bij veel bedrijven gaat de focus veelal uit naar de core business en vergeet men ervoor te zorgen dat de diensten/producten ook binnen de afgesproken termijn betaald worden.
Maar wat als het grootste deel van de debiteuren niet optijd betalen? Een aantal dagen later betalen is toch niet zo erg?
Dit word in veel gevallen onderschat. Als gevolg van structureel late ontvangst van betalingen kan het voorkomen dat een bedrijf zelf niet meer op tijd aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.
Dit kan in sommige gevallen uiteindelijk zelfs leiden tot een faillissement .
Al maakt een bedrijf op papier winst, wanneer de gelden niet tijdig op de bankrekening komen zal dat zorgen voor grote cashflow problemen.

Wil je als ondernemer meer tijd vrij maken om echt te ondernemen? Kost het je veel moeite en negatieve energie om debiteuren te benaderen over achterstallige betalingen?
Kom je tijd tekort om tijdig en regelmatig te facturen, herinneringen en aanmaningen te sturen en de betalingen op te volgen?
Neem dan contact op om te kijken wat LDAssist voor je kan betekenen. LD Assist heeft veel ervaring in freelance debiteurenbeheer en klant contant.