Wat doet een office manager – alles wat je moet weten

Het runnen van een eigen onderneming is nog niet zo makkelijk als je zou denken. Dit is dan ook de reden dat veel ondernemers op zoek zijn naar wat ondersteuning. Het inschakelen van een office manager is één van de beste keuzes die je maar kunt maken voor jouw bedrijf of organisatie. Wil je graag antwoord krijgen op de vraag wat een office manager nou zoal doet, dan is het handig om snel door te lezen. Ik laat het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Functie – wat doet een office manager eigenlijk?

Goed, wat doet een office manager precies? Een office manager is de persoon die verantwoordelijk is voor het organiseren van alle administratieve activiteiten die van noodzakelijk belang zijn voor het succesvol runnen van een bedrijf of organisatie. De office manager moet dan ook echt bekwaam zijn in het toezicht houden op andere medewerkers op een eerlijke en consistente manier. De taken van een office manager zijn erg breed, dit maakt het dan ook gelijk zo’n goede aanvulling voor je team. In feite zorgen de office managers voor de dagelijkse gang van zaken bij jou op kantoor. De office manager zal zich vaak bezighouden met de volgende taken:

  • het organiseren van vergaderingen en het beheren van databases
  • het boeken van vervoer en accommodatie
  • het organiseren van bedrijfsevenementen of conferenties
  • het bestellen van kantoorbenodigdheden en meubilair
  • het beheer van kantoorbudgetten
  • het onderhouden van contacten met personeel, leveranciers en klanten

Afhankelijk van de grootte en structuur van de organisatie kan de rol van office manager ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een andere kantoorfunctie. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan een rol als HR medewerker, administratief medewerker of bedrijfssecretaris.

Kies jij ook voor een office manager?

Mocht je zelf ook wel wat hulp kunnen gebruiken bij het runnen van jouw kantoor dan sta ik klaar om je te helpen. Als office manager zorg ik ervoor dat jouw bedrijf of organisatie optimaal zal runnen. Dit geeft jou de mogelijkheid om veel tijd te besparen, tijd die je kunt besteden aan zaken die je tenminste echt belangrijk vindt.

Heb je interesse? Neem dan snel contact op.